Na plaži Oštrika jezera Perućac: Izgorio restoran Jasmira Beganovića

Na plaži Oštrika jezera Perućac kod Srebrenice sinoć je potpuno izgorio restoran na vodi vlasnika Jasmira Beganovića. Uzrok požara još nije utvrđen, a s objektom je izgorjela i sva skupocjena oprema.

Beganović kaže da je u restoran uložio više od 40.000 maraka te da je od toga izdržavao nezaposlenu suprugu i troje djece, a bila su uposlena još dva radnika.

– Uložio sam ovih dana znatna sredstva u uređenje restorana kako bih mogao raditi i u zimskom periodu. Nabavio sam peć i ogrjev kako bi posjetiocima bilo ugodno boraviti u ovom objektu. Sada sam ostao bez egzistencije. Novca nema da ponovo izgradim objekt pa ću morati odjaviti firmu, radnike otpustiti, a ja se prijaviti na Biro za zapošljavanje – jada se Beganović.

Pripadnici Policijske stanice Srebrenica došli su na teren i osiguravaju zgarište, čekajući da stručna ekipa iz Bijeljine utvrdi uzrok požara i visinu štete.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79