Na području Banjaluke za tri dana sankcionisano 838 vozača

Na području Policijske uprave Banjaluka u periodu od 21. do 23. avgusta 2019. sankcionisano je 838 vozača u sklopu pojačanih aktivnosti sa akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu kao i nepropisnog korištenja mobilnog telefona tokom vožnje, a sve sa ciljem smanjenja posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama.

U pomenutoj akciji ukupno je kontrolisano 1178 učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Sankcionisano je 168 počinilaca prekršaja nepropisnog korištenja mobilnog telefona, regulisanog članom 33. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Sankcionisano je 469 počinilaca prekršaja nekorišćenja bezbjednosnog pojasa regulisanog članom 34. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Četiri počinioca su sankcionisana zbog prevoženja dijeteta mlađeg od 12 godina na suvozačevom mjestu, a što je regulisano članom 34. stav 3. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice za djecu sankcionisano je 197 počinioca, a što je regulisano članom 34a Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments