Na području Kantona Sarajevo pojačano prisustvo policije tokom dočeka Nove godine

Kako je Feni kazala glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija, na području KS-a bit će pojačano prisustvo policijskih služenika na terenu kako u uniformi tako i u građanskim odijelima.

Dodala je da će građani koji budu došli na doček Nove godine na otvorenom biti kontrolirani i detaljno pregledani.

“Građanima neće biti dozvoljeno unošenje u prostor održavanja javne priredbe petardi i pirotehničkih sredstava, staklenih boca, limenki, svih oštrih predmeta i svega onoga što može nanijeti povredu drugoj osobi”, kazala je Kuldija.

Na ulazu i izlazu iz KS-a bit će pojačano prisustvo policijskih službenika, na terenu u svim policijskim upravama bit će pojačana kontrola osoba, u smislu prevencije, da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira i da bi novogodišnje praznike proveli bez ijednog incidenta kao i prethodnih godina, poručili su iz MUP-a KS.

Iz MUP-a upozoravaju osobe koje budu konzumirale alkohol da ne sjedaju za volan i ne upravljaju vozilima kako ne bi ugrožavali svoje i tuđe živote.

MUP KS je svim građanima KS-a i BiH poželio mirnu, sretnu i uspješnu Novu godinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79