Na području ove općine na snazi Stanje prirodne nesreće zbog snijega

Na području Unsko-sanskog kantona (USK) svi magistralni i regionalni putevi su prohodni.

Zbog snježnih padavina saobraćaj se odvija usporeno. Na dionici Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Na području Tuzlanskog kantona, u općini Kladanj i dalje je na snazi Stanje prirodne nesreće, proglašeno 9. januara zbog snježnih padavina.

Saobraćaj se na području Kantonu Sarajevo odvija bez većih problema. Svi putni pravci su prohodni. Gradski, međugradski, željeznički i zračni saobraćaj se odvijaju po ustaljenim redovima vožnje i letenja.

Radnici KJKP RAD čiste saobraćajnice I i II prioriteta, a saobraćajnice III i IV prioriteta će se raditi kad se steknu uslovi za to. Na održavanju prohodnosti istih angažovano je 40 specijalizovanih vozila, a na ručnom čišćenju preostalog, kao i novog snijega sa trotoara bit će angažovano 110 radnika.

Na području Zeničko-dobojskog kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja. Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi jutros. Na svim putnim pravcima na području općina Vareš i Olovo saobraćaj se odvija usporeno i otežano za autobuski saobraćaj, zbog ugaženog snijega. Naročito je otežano odvijanje saobraćaja u višim predjelima.

Na području Srednjobosanskog kantona saobraćaj se odvija otežano zbog zaostalog leda i novog snijega na kolovozu.

Na području Kantona 10 u protekla 24 sata intenzivno pada snijeg. U navedenom periodu palo je do 30 cm novog snijega, tako da sada visina snijega iznosi od 40 do 70 cm.

Na putevima B. Grahovo – Resanovci i Livno – Šuica, zbog povremenog snažnog vjetra, dolazi do stvaranja snježnih nanosa pa su mogući povremeni zastoji u prometu.

Ceste su pokrivene ugaženim snijegom i ledom. Ekipe zimske službe vrše redovne obilaske i posipanje cesta.

Na putu M-15 Livno – Šuica zbog guste magle i izlaska divljih konja na kolovoz potreban je dodatni oprez i ograničenje brzine, saopćeno je iz danas iz Operativnog centra federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79