Na području Srpske pet puta manje ukradnih vozila nego u FBiH

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske u prošloj godini prijavljena su 53 krivična djela koja se odnose na krađu vozila, dok je u istom periodu na području Federacije BiH, prema evidencijama Federalne uprave policije, evidentirano 246 krađa vozila.

Broj krivičnih djela otuđenja motornog vozila na području Srpske je za 58 manji u odnosu na 2019. godinu, odnosno 47,5 odsto, potvrđeno je Srni u MUP-u Srpske.

U padu je broj ovih krivičnih djela i na području Federacije BiH, gdje je evidentirano 150, što je za 38,64 odsto manje u odnosu na 2019. godinu.

Pripadnici MUP-a Srpske rasvijetlili su 38 slučajeva od prijavljena 53 slučaja krađe vozila iz prošle godine, a pronađeno je i vlasnicima vraćeno 55 vozila, od kojih je 41 ukradeno na teritoriji Republike Srpske, devet na teritoriji FBiH i pet vozila za kojim je potragu raspisao Interpol


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79