Na području Zenice sankcionisani vozači taksi vozila bez dozvole

U periodu od 13. do 31. januara ove godine inspektori su zaustavili i kontrolisali 552 putnička vozila

Inspektori za cestovni promet Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, uz asistenciju službenika Ministarstva unutrašnjih poslova na području Grada Zenica, od 13. januara su pojačali inspekcijski nadzor vršenja javnog prijevoza, bez važećih rješenja.

U periodu od 13. do 31. januara ove godine inspektori su zaustavili i kontrolisali 552 putnička vozila. Prilikom kontrole utvrđeno je da se sa 14 vozila obavlja taksi prijevoz bez rješenja izdanog od nadležnog organa, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.

Protiv osoba koja su zatečena da pružaju usluge javnog prijevoza bez važećeg rješenja poduzete su zakonom predviđene mjere, tako da su inspektori donijeli 12 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja taksi prijevoza bez rješenja nadležnog organa, dva rješenja o isključenju vozila iz prometa i izdali 11 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.500 KM.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i dalje nastavlja s pojačanim inspekcijskim nadzorom javnog prijevoza, kako bi se onemogućilo vršenje javnog prijevoza bez važećeg rješenja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79