Na prijevremenim izborima u 9 opština i gradova u trci TRI ŽENE i 13 nezavisnih kandidata

Tri žene i čak 13 nezavisnih kandidata boriće se u trci za načelnike/gradonačelnike u 9 opština i gradova u BiH na prijevremenim izborima, koji će se održati 17. februara!

Riječ je o opštinama/gradovima Doboj, Trebinje, Ribnik, Drvar, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Kakanj, Bužim i Domaljevac-Šamac.

Dosadašnji prvi ljudi ovih lokalnih zajednica su na oktobarskim izborima 2018. godine osvojili mandate u zakonodavnim tijelima ili su se aktuelnih funkcija odrekli zbog preuzimanja novih dužnosti.

Kandidati koji pobijede na ovim prijevremenim izborima upravljaće tom lokalnom zajednicom u naredne dvije godine, odnosno do sljedećih lokalnih izbora.

Najviše nezavisnih kandidata u Doboju

Prema podacima Centralne izborne komisije, najviše nezavisnih kandidata boriće se za mjesto gradonačelnika Doboja – njih šest.

Na crtu će stati nezavisni kandidati Igor Jovanović, Boris Jerinić, Slađan Starčević, Vladimir Marković, Goran Simić i Milovan Dujaković.

Pored njih, u trci za gradonačelnika našli su se i kandidat SDS Nebojša Šajinović, kao i Slobodan Dević, kandidat Stranke nezavisnih lista SPAS Doboj, koja je 2016. prvi put izašla na lokalne izbore u ovom gradu.

Dvije žene u trci za načelnika Bosanskog Petrovca

Nezavisnih kandidata neće manjkati ni u trci za načelnike opština Bosanski Petrovac i Bužim. Zanimljivo je da su se u Bosanskom Petrovcu, pored dvojice nezavisnih kandidata, u trci za načelnika našle i dvije žene. Riječ je o Senadi Mehdin iz SDA i Emini Mešić iz SNSD.

One će koplja ukrstiti sa kandidatima SDP Erminom Hajderom i DF Rusmirom Mujadžićem, te dvojicom nezavisnih kandidata – Brankom Despotom i Dejanom Prošićem.

I u Bužimu su se u trci za prvog čovjeka te opštine našla dva nezavisna kandidata – Nedžad Kudelić i Izudin Bosnić, kojima će s druge strane na crtu izaći Mersudin Nanić iz SDA.

Žena i u trci za načelnika opštine Drvar

Još jedna žena biće kandidat na ovim izborima, a riječ je o Dušici Runić iz SNSD, koja će se boriti za mjesto načelnice opštine Drvar. Njen protivkandidat biće nestranački čovjek Darko Kajtez.

Za mjesto prvog čovjeka opštine Ribnik boriće se Nikola Stojaković iz SP i Nebojša Karać iz SNSD, dok će se u trci za gradonačelnika Trebinja naći Mirko Ćurić iz SNSD i Saša Borjan iz Koalicije „Trebinje zaslužuje bolje“, okupljene oko PDP i SDS.

U Domaljevcu-Šamcu samo jedan kandidat

Prijevremeni izbori čekaju i građane u opštini Grahovo, gdje će se u trci za načelnika naći nezavisni kandidat Milorad Gligić i Uroš Makić iz SNSD.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Kakanj građani će moći birati između Eldina Mijoča iz SDP, Ivice Petrovića iz HDZ BiH, Aldina Šljive iz SDA i nezavisnog kandidata Hamze Begića.

Ono što je svakako zanimljivo jeste da će prijevremeni izbori biti održani i u Domaljevcu-Šamcu, gdje građani neće imati problema oko izbora s obzirom na to da se za mjesto prvog čovjeka te opštine prijavio samo jedan kandidat – Stjepan Piljić iz HDZ BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79