Na punktu u Purićima: Policija zaustavlja i kontrolira svaki kombi i teretno vozilo

Na punktu u Purićima ostali su specijalci i nekolicina građana. Policija i dalje provjerava svaki kombi ili teretno vozilo.

Podsjećamo, reporter “Avaza” je sve vrijeme bio sa građanima Velike Kladuše i okolnih mjesta koji su poručili da ne odustaju. I sinoć su se okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo dolaskom sve većeg broja migranata u Krajinu.

Posljednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je SDA, odnosno Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH personalno odbio plan Fahrudina Radončića u vezi sa migantskom krizom.

Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79