Na putu Široki Brijeg – Posušje prevrnula se cisterna sa solnom kiselinom

Cisterna se prevrnula u mjestu Vranić na magistralnom putu Široki Brijeg – Posušje.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Široki Brijeg potvrdili su da su dobili dojavu o prevrtanju cisterne u kojoj se prevozila solna kiselina te da su osigurali područje.

Prema prvim informacijama, u nesreći nije bilo povrijeđenih.

 

Saobraćaj će na ovoj dionici biti duže obustavljen, jer je potrebno uraditi pretakanje u drugu cisternu i uklanjanje vozila sa puta.

Na terenu su vatrogasci Široki Brijeg i Posušje te policija piše Avaz.

Zbog prevnutog teretnog vozila na dionici magistralnog puta Posušje-Široki Brijeg (u mjestu Podvranić), saobraćaj je potpuno obustavljen.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima Deleuša, Zupci, Gorica i Gabela polje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na GP Doljani nema dužih čekanja, ali je u prostoru između dva granična pelaza (na ulazu u Hrvatsku) duga kolona vozila. Povremeno duge kolone vozila formiraju se i na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.Od danas, u naredna tri mjeseca, granični prelazi Gabela-Gabela Polje I, Bosanska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–lmotica su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79