Na sarajevskoj pijaci Ciglane kupovali drogu. Razmišljali kako da “skinu” policajca Bećirevića i da mu “zapale auto”

Drogu su nabavljali iz Albanije, Crne Gore, Holandije i Njemačke

Benjamin Halilović, koji se tereti da je rukovodio grupom koja je uhapšena u akciji Vagabundo, je putem Sky davao upute Edinu Solakoviću da proizvodi i prerađuje drogu speed, a potom je prodaje Nerminu Hasanoviću, saznaje Oslobođenje.

Drogu su nabavljali iz Albanije, Crne Gore, Holandije i Njemačke radi dalje preprodaje u BiH i Crnu Goru.

Poznat identitet korumpiranih policajaca koji su privedeni u akciji kodnog naziva “Vagabundo”

Sastanak na pijaci

Hasanović je, saznajemo, kupovinu kilograma marihuane od nepoznate osobe dogovorio za 1.700 eura, a kupoprodaja je izvršena u sarajevskom naselju Ciglane. Drogu u Sarajevo je dopremila treća osoba sa kojom se Hasanović sastao u garažama Hecco pijace, te je narednog dana Hasanović vozaču predao 14.800 eura.

Saznajemo i to da se Hasanović tereti da je u decembru 2019. nabavio 15,5 kg marihuane a primopredaja je obavljena na Hecco pijaci. On je prije dvije godine kupio 18 kilograma marihuane koju je platio gotovinom, a zatim je podijelio uličnim dilerima radi dalje preprodaje.

Svi osim Halilovića su uhapšeni u akciji Vagabundo, a Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH određivanje pritvora Edinu Solakoviću, Nerminu Hasanoviću, Adnanu Biščeviću i Fahrudinu Šogolju, dok su za Eldara Behlića predložene mjere zabrane. Do otvaranja istrage došlo je dekodiranjem aplikacije Sky.

Osumnjičeni su, tvrdi Tužilaštvo BiH, drogu švercali od 31. avgusta 2019. do 8. marta 2021. i to na teritoriji BiH, Crne Gore, Albanije, Holandije i Njemačke. Tužilac Mirza Hukeljić naveo je da su u ovom periodu osumnjičeni švercovali enormne količine marihuane, kokaina, heroina i tableta ekstazi na kojima je nacrtan lik Donalda Trampa. Dodao je da nisu identifikovane osobe koje su na aplikaciji SKY koristile imena poput Alka, Popaj, Luletova žena, Bejbi i Šejla, Ćelo, Mido, NN lice iz Kaknja…

Protiv Halilovića koji je u bijegu, te Solakovića i Hasanovića u Tužilaštvu KS se vodi istraga jer su putem aplikacije Sky planirali osvetu policajcu Džemi Bećireviću, te su razmišljali kako da “skinu” Bećirevića i da mu “zapale auto”.
Prave informacije

Advokati Jasmin Džaferović i Alena Begović – branioci Fahrudina Šogolja istakli su da su organi istrage uhapsili i osumnjičili pogrešnu osobu.

Oni su ustvrdili da tužilaštvo, tražeći NN osobu iz Zavidovića koja je dilala drogu, došli do Šogolja tako što su pretraživali njegove profile na Facebooku i Instagramu gdje se osumnjičeni predstavlja kao Fahre Šogi.

Hukeljić je to negirao, ističući da je Tužilaštvo imalo prave informacije za Šogolja. Odluka Suda će biti donesena u zakonskom roku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79