Na Skenderiji će se graditi stambeno-poslovna zgrada na mjestu bivšeg hotela Gaj

Na Skenderiji u Sarajevu srušena je zgrada bivšeg hotela Gaj, a na toj lokaciji u toku je uklanjanje postojeće građevine radi pripreme gradilišta za privođenje zemljišta krajnjoj namjeni prema planskoj regulativi.

Iz Općine Centar kažu da je za uklanjanje izdato pravosnažno odobrenje nadležne općinske Službe za urbanizam i zaštitu okoliša.
Investitor radova, koji se odvijaju prekoputa sjedišta Delegacije EU u BiH, je firma “Trust Invest” d.o.o. Sarajevo. Ista kompanija, čiji je suvlasnik i visoki funkcioner SDS-a Milan Radović, stoji iza izgradnje novog stambeno-poslovnog objekta na Čobaniji.

“Općinski načelnik putem Službe za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar Sarajevo, rješavajući po zahtjevu ‘Trust Invest’ d.o.o. Sarajevo, za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu Skenderije u Sarajevu, na osnovu Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, 26. maja 2020. godine donio je urbanističku saglasnost za izgradnju stambeno-poslovnog objekta”, rečeno je za Klix.ba iz Općine Centar.

Urbanističko tehnički uvjeti su u potpunosti definisani u skladu s važećom detaljnom planskom dokumentacijom, odnosno Izmjenama i dopunama UP-a “Skenderija”.

Površina koja se rezerviše za izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta zauzima prostor s tlocrtnom površinom od cca 845 kvadratnih metara, dok sam objekat zauzima bruto građevinsku površinu od 6.143 kvadratna metra.

Spratnost novoplaniranog objekta je P+6.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79