Na slobodu pušten muškarac kod kojeg je pronađeno ogromna količina eksploziva u Sarajevu

Nakon što je uhapšen u Tarčinu sa ogromnom količinom eksploziva, Almedin Hodžić prebačen je u pritvor, piše Raport.

Njega je SIPA uhapsila po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo na naplatnim kućicama u Tarčinu.

Kako je tada saopćeno, kod Hodžića je otkriveno i privremeno oduzeto 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama.

Nakon toga, Tužilaštvo KS je zatražilo, a Općinski sud u Sarajevu naložio tromjesečni pritvor za Hodžića.

No, kako otkriva Raport, on je prije nekoliko dana izašao iz pritvora, a niti jedna mjera zabrane mu nije izrečena.Ovo je za Raport nezvanično potvrđeno u Tužilaštvu KS, a istaknuto je da je jučer upućena i žalba.

Novinari Raporta poslali su upit Općinskom sudu u Sarajevu u kojem su tražili obrazloženje ovakve odluke, međutim u telefonskom razgovoru im je rečeno da će sve malo potrajati jer nisu dostavili detaljnije podatke o slučaju. Kako su rekli, potrebno je dostaviti broj predmeta ili matični broj osumnjičenog.

Nezvanično, Tužilaštvo je dan pred istek mjere pritvora poslalo prijedlog Sudu za određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta. No, Sud je to odbio jer u prvobitnom prijedlogu nije navedeno da postoji opasnost da osumnjičeni Hodžić pobjegne!?

U prvobitnoj informaciji koju su medijima poslale agencije pronađeno je 46 kilograma eksploziva.

Kako je rečeno, eksploziv je tri puta vještačen i na kraju je utvrđeno da ga ipak ima manje. Kako je došlo do greške u mjerenjima, koliko je prvobitno izmjereno i da li je eksploziv “nestao” novinari Raporta pitali su i SIPA-u, međutim, do objave teksta nisu dobili odgovor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79