Na snazi od 13. juna: Njemačka skinula BiH sa liste rizičnih zemalja

Njemačka je skinula Bosnu i Hercegovinu sa liste rizičnih zemalja, te se naša zemlja ne smatra rizičnim područjem zahvaljujući niskoj stopi zaraze koronavirusom.

Odluka stupa na snagu 13. juna, a Intitut Robert Koch je danas objavio listu od zemalja koje se ne smatraju rizičnim područjima. Putnici koji ulaze u Njemačku avionom moraju prije polaska pokazati negativan rezultat testa, dokaz o vakcinaciji ili dokaz da su prebolovali koronavirus, bez obzira na to jesu li proveli vrijeme u rizičnom području, saopćeno je iz Instituta Robert Koch.

Današnja odluka se odnosi na njemačke državljane, te za sada nije poznato da li će doći do izmjena za državljane BiH koji žele turistički putovati u Njemačku.

Sa liste rizičnih zemalja, osim BiH, uklonjene su i Srbija, Crna Gora, Armenija, Austrija, SAD, Ukrajina, Kipar, Kosovo,Sjeverna Makedonija, Kanada, Liban, Moldavija i Azerbejdžan.

Rizičnim se ne smatraju ni neke regije u Hrvatskoj, Grčkoj, Švicarskoj, Norveškoj i Portugalu piše Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79