Na stotine Zeničana od jutros ispred Doma zdravlja čekaju svoju dozu Pfizer vakcine! (FOTO)

Više stotina građana Zenice jutros ispred Doma zdravlja u Zenici čeka vakcinaciju Pfizer dozama s obzirom na to da je danas po prvi put ponuđen bez potrebne najave ili poziva ove zdravstvene ustanove.

Iako je proteklih mjeseci organizovana vakcinacija za građane Zenice bez prethodne najave vakcinama Sinopharma i Astra Zenece, redovi ispred Doma zdravlja nisu bili toliko izraženi koliko je to danas.

Više stotina građana Zenice od jutarnjih sati nalazi se ispred Doma zdravlja Zenica gdje će oko osam sati početi slobodna vakcinacija Pfizer vakcinama protiv koronavirusa.

Iako nisu bili raspoloženi za razgovor, jedan od Zeničana nam je kazao da je u sedam sati stigao u red te da je ispred njega već bilo nekoliko desetina građana koji su dosta ranije došli kako bi osigurali sebi prvu dozu, piše Klix.

Vakcinacija Pfizerom, prema informacijama iz JU Dom zdravlja Zenica, bit će obavljena u skladu s raspoloživim količinama, a na raspolaganju je i AstraZeneca te Sinopharm.

Za sada nije poznato koliko doza Pfizera je dostupno građanima Zenice te da li će svi dobiti svoju prvu dozu, ali jutrošnje slike iz Zenice potvrđuju da građani Zenice ipak biraju vakcinu te da se ne radi o nezainteresovanosti za vakcinaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79