Na stranici MUP-a nedostaje bilten sa podacima dana kada se desila tuča na Isakovoj benzinskoj pumpi

U Zenici se, u utorak 9. aprila, oko 03:00 sata na benzinskoj pumpi “DHD” u Sarajevskoj ulici desila tučnjava u kojoj su učestvovali sinovi Rame Isaka, Arnel i Aldin.

Podsjećamo, njih dvojica sa D.A. su pretukli 26-godišnjeg Zeničanina A.J. koji je zadobio teške tjelesne povrede. oglasio i Arnel Isak, kaže da je MUP ZDK sve izmislio.

Arnel Isak sa bratom pretukao mladića, teško je povrijeđen

 

Međutim, na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK, slučajno ili ne, u srijedu 10. aprila (prvi dan bajrama) nije objavljen službeni policijski bilten, koji bi sadržavao informacije od proteklih 24 sata, uključujući i ovaj događaj.

Prema tumačenju nadležnih, vikendom i praznicima skraćenu verziju biltena javnosti na uvid objavljuje dežurni operativni tim, ali to ovaj put, iz nepoznatog razloga, nije učinjeno.

Arnel Isak o tučnjavi: Nestao je bilten MUP-a ZDK, oni su napali radnika pumpe

Treba biti iskren pa priznati da ove godine nedostaju i bilteni od 1. i 2. januara, kao i nekoliko biltena u prošloj godini, također u terminima kad se može pretpostaviti da je MUP ZDK radio smanjenim kapacitetom.

No, to dežurnim službama ne smije biti izgovor, pogotovo ako se u “prazničnom ambijentu” dogodio incident ovakvih razmjera sa javnosti poznatim učesnicima.

Na kraju, zatražili smo komentar federalnog ministra policije, Rame Isaka.

– Uporno nam se pokušavaju montirati stvari koje se nisu dogodile. Sinovi nisu učesnici tuče i nakon ovog idu krivične prijave, sigurno, kazao je Isak na upit Zenicabloga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79