Na suđenju za likvidaciju Slaviše Krunića pročitani iskazi optuženih iz istrage

U Okružnom sudu Banja Luka danas su pročitani iskazi trojice optuženih za likvidaciju banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, vlasnika zaštitarske agencije “Sector security”, a koje je počijeno u aprilu 2019. godine.

Time ovo suđenje ulazi u završnicu, a očekuje se da sud uskoro odredi datum za iznošenje završnih riječi, a potom i izricanje presude.

Rodoljub Gajić, bivši radnik “Sectora”, optužen za pomaganje u likvidaciji Krunića, u iskazu iz istrage je priznao da je Željku Kovačeviću, napadaču koji je kritične noći likvidiran u razmjeni vatre, ispričao inforamcije o kretanju Krunića, obezbjeđenju,vikendici u Glamočanima i drugo.

Međutim, tvrdi da nije znao da će Krunić biti likvidiran.

Tokom dana se očekuje i Gajićevo svjedočenje, ali je pretres prekinut kako bi se odbrana spremila za njegovo direktno ispitivanje.

Optužnica tereti Benedija Đukanovića i Emilija Balda za planiranje i organizovanje likvidacije Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, dok je Gajić optužen za pomaganje.

Čitanjem iskaza Đukanovića i Balda navedeno je da su oni negirali povezanost sa djelom, dok je Gajić govorio da se kaje i da mu je žao što je pričao s Kovačevićem.

Gajić je Krunićevoj firmi radio od 2008. godine, ali mjesec dana u Krunićevoj ličnoj pratnji, a potom na obezbjeđenju njegove žene i djece.

Tvrdio je i da optužene ne poznaje, te da se znao samo s Kovačevićem od kojeg je na kamatu pozajmio 700 KM jer je imao “kockarskih dugova”, da je trebalo da vrati 1.000 KM, ali da to nije ispoštovao.

Gajić je u istrazi govorio kako ga je Kovačević pitao za Krunića, njegovu vikendicu u Glamočanima, imali li kamere, interesovao se za njihov raspored…

– Ništa nisam rekao, jer nisam ni znao – rekao je Gajić.

Naveo je kako se Kovačević više puta raspitivao o Kruniću, te dodao kako “ne zna zašto Krunića nije obavijestio o tome”.

Potvrdio je i da je Kovačeviću saopštio da će Krunić biti na vikendici 7 do 10 dana, jer je započeo s renoviranjem stana, a da mu je ovaj odgovorio da mu je to “vrlo bitna informacija” i upozorio ga da nikome ne govori o čemu su razgovarali.

Prisjetio se da ga je na dan likvidacije, 22. aprila, zvao nepoznat broj i javio se Kovačević. Oko 17 su se našli na jednom parkingu kada ga je samo pitao “da li je Krunić gore”, a on mu odgovorio da jeste.

Gajićev branilac, advokat Marinko Brkić, prigovarao je kompletnom zapisniku smatrajući da je to nezakonit dokaz, tvrdeći da Gajić tada uopšte nije imao branioca kojeg mu je postavio sud ili ga sam izabrao, već onog kojeg mu je “postavila policija”.

– Iz iskaza se vidi da on nije znao da će Krunić biti likvidiran. Nema plana, ni direktnog umišljaja – rekao je Brkić, nazivajuići optužnicu “medijskom”.

Benedi Đukanović i Emilijo Baldo su u svojim iskazima opisali kako se poznaju sa Željkom Kovačevićem, potvrđujući da su kritičnog dana bili s njim u jednom kafiću, a Đukanović je govorio i o tome kako je poslije ovog događaja napustio BiH, te iz Srbije otišao u Budimpeštu, a potom u Austriju, te naveo kako je za likvidaciju saznao tek kasnije i da nije imao novca da se odmah vrati u BiH, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79