Na sudu tvrdi da nije kriv: Bjelac skrivio nesreću u kojoj je nastradala čitava porodica

Goran Bjelac (22) iz Teslića, izjasnio se u Osnovnom sudu u Tesliću da nije kriv za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su u avgustu prošle godine nastradali članovi porodice Livnjak.

U Osnovnom sudu u Tesliću održano je ročište za izjašnjenje o krivici u krivičnom predmetu protiv optuženog B. G, zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 5. u vezi sa stavom 3. i 1. istog člana Krivičnog zakonika RS. Na održanom ročištu za izjašnjenje o krivici optuženi se izjasnio da nije kriv za krivično djelo za koje je optužen – navedeno je u odgovoru Osnovnog suda Teslić.

U skladu sa izjašnjenjem optuženog, sud će u narednom periodu zakazati početak sudskog procesa na kojem će Okružno javno tužilaštvo Doboj i odbrana optuženog izvesti dokaze.

Sud u Tesliću nedavno je potvrdio optužnicu protiv Bjelca zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj su u avgustu prošle godine nastradali članovi porodice Livnjak.

Teška nesreća dogodila se 15. avgusta prošle godine u mjestu Buletić kod Teslića, a Bjelac se optužnicom tereti za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Dobojsko tužilaštvo je u maju ove godine podiglo optužnicu protiv Bjelca, a devetomjesečna istraga pravdana je čekanjem nalaza saobraćajnog vještačenja.

U teškoj nesreći poginuli su Svetlana Livnjak (37) i njena kćerka Dragana Livnjak (19). Teške povrede zadobili su Zoran Livnjak (45) i njegova kćerka, četvorogodišnja S.L. Zoran je 11 dana nakon nesreće podlegao teškim povredama.

Prema ranijim informacijama, nesreća se dogodila kada je “audi”, kojim je upravljao optuženi, usljed neprilagođene brzine prešao u suprotnu traku i udario u “fijat” u kojem su se vozili članovi porodice Livnjak, piše Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79