Na svadbama najviše 200 zvanica uz mjerenje temperature na ulazu

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je naredbu prema kojoj svadbene svečanosti u tom kantonu mogu imati najviše 200 zvanica, s tim da prostor održavanja treba imati najmanje četiri kvadratna metra po osobi.

Broj zvanica i raspored sjedenja potrebno je dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH najkasnije sedam dana prije održavanja svadbene svečanosti, a dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s tačnim popisom zvanica.

Na dan svadbe mora se osigurati beskontaktno mjerenje temperature zvanica prije ulaska u prostor svadbene svečanosti. Za sva druga okupljanja vrijedi ograničenje od 50 osoba u zatvorenim prostorima i 100 osoba na otvorenom prostoru.

Iz Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona napominju da je Vlada prošle sedmice usvojila Odluku o proglašenju stanja nesreće na području Zapadnohercegovačkog kantona prouzrokovane širenjem zarazne bolesti covid-19.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79