Na tek rekonstruisanoj tramvajskoj stanici na Otoci bit će izvođeni dodatni radovi

Rekonstrukcija tramvajske stanice na Otoci (Foto: T. S./Klix.ba)

Tek što je rekonstruisana tramvajska stanica u sarajevskom naselju Otoka konačno puštena u funkciju, na njoj će biti izvođeni dodatni radovi. Osnovni su trajali čak godinu i po i koštalli su 230.000 KM.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo nedavno je donijelo odluku kojom je odabralo izvođača dodatnih radova za sistem elektronske naplate i upravljanje JPG na strajalištima Otoka i Nedžarići.

Ovaj posao dodijeljen je konzorciju kompanija “BS Telecom Solutions” i “Euroasfalt”, a vrijednost ugovora je 116.537,74 KM.

Ovi radovi proizašli su Ugovora za prvu fazu radova i izgradnje i opremanja tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate iz oktobra 2018. godine.

Radi se o dodatnim radovima koji nisu bili uključeni u prvobitno razmatrani projekat ili u prvobitno zaključeni ugovor, ali koji je usljed nepredviđenih okolnosti, postali neophodni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79