Na teren izašla i policija: Prvo srušili vikendicu na Bjelašnici pa potom ukrali materijal

Prvo su srušili kanadsku kuću na Bjelašnici, pa su potom srušeno doslovno prisvojili.

To je scenarij Općine Trnovo.

Prema fotografijama i informacijama kojima raspolažemo, neki od funkcionera i osoba bliskih nadležnima iz Općine Trnovo, javnog komunalnog preduzeća Trnovo, šefovi koji su provodili rušenje prisvojili su tuđu imovinu nakon rušenja kanadske kuće i odvezli je sebi.

Sanitarije, stolove, izolaciju, grede. Danas je na teren izašla i policija, piše Hayat.

Radnici JKP “Trnovo” inventar su odnijeli svojim privatnim kućama i u objektima, a kako je vlasnik rekao za Crnu hroniku, općina mu nije dozvolila da demontira kuću nego su je srušili i ukrali materijal.

“Samo drvo od koje je sagrađena privatna kuća je izuzetno skupo. Kanadska kuća se to zove. Posebno drvo, jedinstveno u svijetu koje košta jedan kubik 19.000 dolara te raste samo u Kanadi a njegova obrada prije ugradnje traje minimalno 7 godina. Općina mi nije dozvolila da demontiram kuću, nego su namjerno išli da je sruše i da je pokradu. Ukasne grede koje su bile na ulazu koštaju preko 5.000 dolara. Nezvanično sam saznao da se radi od direktoru, šefu i radnicima koji su rušili objekat. Čak su sve postavili u objekat načelnika Ibre Berila. Sramota.” potvrdio nam je vlasnik objekta.

Drama oko rušenja kuće na Bjelašnici: “Došlo je 100 policajaca, bili su naoružani do zuba. Ušli su s bagerima i srušili su najljepšu kuću”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79