Na UKC Banjaluka 600 pacijenata s teškom kliničkom slikom

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da je u ovoj ustanovi hospitalizovano oko 600 pacijenata oboljelih od virusa korona sa teškom kliničkom slikom, uz trend konstantnog povećanja broja hospitalizovanih.

On je rekao da je više od 70 pacijenata na respiratoru, oko 400 na kiseoniku, te da se dnevno hospitalizuje oko 50, a otpusti dvadesetak pacijenata.

Đajić je naveo podatak da je UKC u prošloj godini na lijekove potrošio oko 41 milion KM, a da je danas potrošnja lijekova i kiseonika mnogostruko veća.

“U ovom trenutku imamo kontrolu nad situacijom, nijedan pacijent neće ostati ‘na ulici’. I pored jako povećane potrošnje, imamo sve i ništa nam za sada ne nedostaje”, rekao je Đajić za “Alternativnu televiziju”.

On je ponovo apelovao na stanovnike da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Načelnik Klinike za infektivne bolesti UKC-a Antonija Verhaz poručila je da će jedino vakcina promijeniti tok pandemije i da je treba primiti svako ko nema neku kontraindikaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79