Na Vlašiću će se graditi vjetroelektrana

U sjedištu JP Elektroprivreda BiH potpisan je ugovor o izgradnju vjetro-elektrane na Vlašiću. Ugovore su potpisali ministar SBK Nisvet Hrnjić i generalni direktor EPBiH Bajazit Jašarević.

Potpisano je ukupno šest ugovora o dodjeli koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje postrojenja za pretvaranje energije vjetra u električnu energiju-vjetroelektrane na platou Vlašić.

Potpisivanjem ugovora poduzet je važan korak u okviru ukupnog projekta izgradnje vjetroparka na platou Vlašić, čime su se stekli uslovi za nastavak njegove realizacije u narednim fazama.

Projekt je od velikog značaja za Srednjobosanski kanton posebno imajući u vidu važnost instalisanja proizvodnih kapaciteta u oblasti obnovljivih izvora energije.

Ministarstvo privrede će, u okviru svojih nadležnosti, pratiti realizaciju potpisanih ugovora i nastaviti pružati svaku podršku i asistenciju do okončanja procesa izgradnje vjetroparka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79