Na Vracama uhapšeni muškarci sa fantomkama i pancirima dok su bježali prema Sarajevu

ri osobe uhapšene su sinoć u zajedničkoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo, nakon što su u naselju Vraca uočeni sa fantomkama i u pancirnim prslucima.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Uhapsili su ih pripadnici Žandarmerije PU Istočno Sarajevo dok su, nakon provalne krađe, pokušavali pobjeći na područje koje pokriva MUP KS.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, radi se o policiji odranije dobro poznatim osobama Jasminu Hasiću (32), Alenu Luliću (32) i Erminu Rešidoviću (32), svi sa područja Sarajeva.

Njima se na teret stavljaju krivična djela teška krađa, ali i narušavanje nepovredivosti doma, budući da su se, bježeći nakon krađe, sakrili u jednu garažu u privatnom vlasništvu.

Provjerama je utvrđeno da je za Rešidovićem odranije na snazi potjernica PU Banja Luka zbog razbojništva, te je on predat banjalučkoj policiji, dok su Hasić i Lulić predati pripadnicima sarajevske Treće policijske uprave.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela za koja se navedeni trojac sumnjiči.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79