Na zadnjem sjedištu spavao na jastuku od 114.000 eura

Jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sjedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja

Uprava carina Srbije saopštila je da je na graničnom prelazu Gradina, otkrila i zaplijenila 84.000 neprijavljenih eura kojima je bio ispunjen jedan jastuk.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu stigao “mercedes” njemačkih registarskih oznaka, kojim su trojica turskih državljana putovala iz Njemačke ka svojoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sjedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja.

Odmah je primijetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i u njemu je pronađeno 114.000 skrivenih eura.

Kao vlasnik novca prijavio se jedan od putnika, 45-godišnji turski državljanin, koji nije posjedovao nikakav dokaz o porijeklu novca.

Trojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, pa će se tako tokom prekršajnog postupka odlučivati o ostatku otkrivene sume u iznosu od 84.000 eura.

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evra prijave prilikom ulaska u zemlju, mnogi putnici to ne čine, pa je na graničnom prelazu Gradina tokom 2019. godine oduzeto više od 1,3 miliona eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79