Načelnik Bosanskog Broda prijavljen za zloupotrebu službenog položaja tešku 287.000 KM

Načelnik Bosanskog Broda prijavljen za zloupotrebu službenog položaja tešku 287.000 KM


Načelnik opštine Bosanski Brod, Zoran Vidić, prijavljen je dobojskom tužilaštvu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, čime je opština oštećena za 287.655 KM.

Prijavu je podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, a osim Vidića, izvještajem je obuhvaćen i Goran Vasiljević iz Modriče, ovlašteni procjenitelj arhitektonske struke, koji se tereti za zloupotrebu procjene.

Prema navodima MUP-a RS, Vidić je kao odgovorno lice opštine Bosanski Brod zaključio ugovor o prodaji opštinskog zemljišta s privrednim društvom iz Bosanske Gradiške, iako je bio svjestan da zemljište ima znatno veću tržišnu vrijednost.

Vasiljević se sumnjiči da je, kao ovlašteni procjenitelj, zloupotrijebio svoje ovlaštenje i procjenu zemljišta izvršio paušalno i po znatno nižoj vrijednosti od ranije utvrđenih tržišnih procjena. Time je opština Bosanski Brod oštećena za iznos od 287.655 KM, dok je privredno društvo iz Bosanske Gradiške ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Načelnik Zoran Vidić je izjavio da je upoznat s istragom i tvrdi da je riječ o montiranom progonu s ciljem narušavanja njegovog političkog rejtinga, javlja ATV.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija