Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen, sutra sastanak s Dodikom

Načelnik općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić izjavio je da migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju na području ove općine i da će se boriti da taj prijedlog Vlade Unsko-sanskog kantona ne bude realiziran.

Prošić je najavio da će sutra o tome u Banjoj Luci razgovarati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, navodeći kako na sastanku očekuju i ministre u Vladi RS, te predstavnike općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

– Očekujem pozitivne zaključke i rješenja za našu lokalnu zajednicu. U ovoj borbi su nas već podržali i iz SNSD-a i iz SDA. Imamo obećanje da ovo pitanje neće biti delegirano Vijeću ministara, već da će se tražiti drugi modaliteti. Vjerujem u to, inače ćemo morati da se borimo i drugim sredstvima protiv izgradnje migracionog centra u našoj općini – rekao je Prošić za “Glas Srpske”.

On je podsjetio da niko od nadležnih u općini Bosanski Petrovac nije bio konsultiran kada je lokacija Medeno Polje predlagana za smještaj migranata.

Općinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je u subotu, 17. avgusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom Polju ili slijedi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments