Načelnik Ilidže, Nermin Muzur: Dok smo mi gazili vodu s vama, Novalić je direktora civilne zaštite slao u Konjic, jer je tamo načelnik iz SDA

Narod i pravda održao je predizborni skup u ilidžanskom naselju Otesu.

Pored kandidata, prisutnima u prostorijama Mjesne zajednice Otes obratio se i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, jedan od čelnika NiP-a.

Nikad više ljudi

Kako je rekao, zbog vremenskih uvjeta skup je organiziran u prostorijama, a ne platou ispred MZ-a, pa je veliki broj ljudi ostao ispred sale.

“Hvala na ovolikom odzivu, radio sam puno kampanja, ali nikad nisam ovdje vidio više naroda. To je znak da nešto radimo ili dobro ili loše, pa ste došli da nas naružite. Vjerujem da je ovo prvo.

Kao načelnik Općine ilidža, u ovih godinu i po trudim se da pokažem da smo zaista tu i na raspolaganju. Znamo kroz ljude na terenu šta su to problemi, veći ili manji, i trudimo se da ih rješavamo jedan po jedan”, istakao je Muruz.

Naveo je i konkretan primjer, a to su prošlogodišnje poplave koje su bile test toga, kako je rekao Muzur, “da li živimo s vama”.

“Tada nas je zadesila teška stvar. Hvala bogu preživjeli smo, ali je bila test da li smo neko ko živi s vama, spreman da gazi vodu, negdje do pasa, negdje puno veća, da li smo neko ko je spreman da ne spava danima, već s vama živimo.

Najveći problem

Ne zaboravite da je ovdje s nama, samo jedna primjer, naš ministar privrede Adnan Delić koji je svakodnevno posjećivao MZ Otes i sa mnom gazio duboku vodu, da spriječimo što možemo.

U isto vrijeme, nemojte zaboraviti da su postojali, konkretno postojao Fadil Novalić koji je sa sastanka u Općini Ilidža, kada smo pričali kako da spasimo ljude na Otesu, digao direktora Federalne civilne zaštite i odveo ga u Konjic, jer je u Konjicu načelnik iz SDA.

Hvala Bogu, mi nismo gledali ko je glasao za mene, ko nije glasao, ni ko je koja stranka, već da svima spasimo što se spasiti može”, naglasio je Muzur.

Podsjetio je da je potom proglasio stanje prirodne nesreće te da je i isplaćena šteta.

Istakao je i to je da je usvojen regulacioni plan Riverina Sastavci.

“Već smo krenuli u rješavanje jednog od najvećih problema, a to je putna komunikacija za naselje Sastavci”, rekao je Muzur, istaknuvši “posljednjih 15-20 godina lagali ljude u Otesu o ovoj komunikaciji”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79