Načelnik Općine Centar primio predstavnike Centralne banke BiH, traže rješenje za izgradnju zgrade u parku “Hastahana”

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sa saradnicima, primio je danas, u zvaničnu posjetu predstavnike Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), na čelu s guvernerom Senadom Softićem.

Guverner Senad Softić iskoristio je priliku da načelniku Mandiću ukaže na značaj CBBiH kao nezavisne i stabilne državne institucije koja više od dvije decenije besprijekorno ispunjava svoju ulogu i osnovni cilj – održavanje stabilnosti domaće valute konvertibilne marke.

Navedeno je i da CBBiH uvijek radi u interesu građana Bosne i Hercegovine, vodeći se principima odgovornosti i transparentnosti i da kao takva predstavlja instituciju od izuzetnog značaja za monetarnu, a time i finansijsku stabilnost države Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o važnosti realizacije projekta izgradnje objekta CBBiH na parceli koja je u vlasništvu CBBiH, naziva „Kranjčevićeva“, a koja se naslanja na „Park prof. dr. Nijaz Duraković“, na lokalitetu „Hastahana“. Guverner dr. Softić je informisao predstavnike Općine Centar da je u toku postupak odabira idejnog rješenja za izgradnju zgrade CBBiH na asfaltiranoj parceli koja je do sada bila korištena kao parking. Izabrano idejno rješenje CBBiH planira predstaviti široj javnosti.

Značajan dio ovog projekta će svakako biti posvećen okolnom uređenju i hortikulturalnim rješenjima, kojim će se budući objekat u potpunosti uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta „Hastahana“ i parka „prof. dr. Nijaz Duraković“.

CBBiH i općinske vlasti će zajedničkim naporima učiniti da ukupni prostor lokaliteta, zasigurno bude uređeniji i sadržajniji nego što je to ikada do sada bio. CBBiH u potpunosti podržava ideju da zelena površina parka „prof. dr. Nijaz Duraković“ bude uređena prema potrebama lokalne zajednice, te će bez zadrške podržati svaku aktivnost na postizanju tog cilja i biti pouzdan partner na realizaciji ovog projekta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79