Načelnik Srđan Mandić tvrdi da neko namjerno istresa smeće po Sarajevu i pravi “negativnu kampanju”

U posljednje vrijeme sve češće su pritužbe građana na neredovan odvoz smeća u Sarajevu. Česte su scene prepunih kontejnera oko kojih su razbacane dodatne količine smeća.

Mnogi građani ove fotografije su dijelili i na društvenim mrežama kako bi apelovali na nadležne da poduzmu nešto u vezi s tim problemom.

Premijer se “prepucava” na Facebook-u sa građanima: “Grad prljaviji bio samo za vrijeme rata, ups Forto ti nisi bio…”

No, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić na svom Facebook profilu objavio je zanimljivo objašenjene ove situaciju. On, naime, tvrdi da neko namjerno dovozi smeće kao bi napravio “negativnu kampanju”.

“Danima su ljudi iz Rada pod medijskom paljbom zbog ‘neredovnog’ odvoza smeća. Međutim, evo dokaza da stvari nisu baš takve. Na Grbavici su prije pola sata ispražnjeni kontejneri, a 10 minuta nakon toga imamo ovaj prizor. Neko ovo namjerno radi, pravi negativnu kampanju, ali ćemo mi dobiti ovu bitku. Bit će Sarajevo čisto kao suza. Idemo dalje”, napisao je Mandić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79