Nadežda Bakarić preminula od posljedica teške nesreće

Nadežda Bakarić zvana Nada (82) iz Sarajeva, koja je 11. februara u 19.30 sati teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na kolovozu ulice Azize Šaćirbegović u sarajevskoj općini Novi Grad, preminula je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ovu informaciju za “Dnevni avaz” potvrdio je Mirza Šečić, zvani Stripy, jedan od vođa navijača Fudbalskog kluba Željezničar i prijatelj nastradale.

Ljetna obuća

Nesretnu ženu udario je Citroen C4, kojim je upravljao E. H. (53) iz Sarajeva. Teta Nada, kako su je odmila zvali prijatelji, zadobila je povrede opasne po život i ljekarska pomoć ukazana joj je u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, nakon čega je prevezena u Kiniku za neurohirurgiju KCUS-a, gdje je i preminula.

– Ma, rodila se… Imala je teške povrede i od momenta udara, bila je u komi, a u životu su je održavali aparati za disanje. Prema mojim informacijama, tog dana je bila u ljetnoj obući i, kad je htjela da prijeđe cestu, vratila se zbog velike lokve. Tada ju je udarilo vozilo – kaže Šečić.

Naš sagovornik rekao nam je da Nada, izuzev bratića koji ju je rijetko posjećivao, nije imala nikoga. Ranije joj je preminuo suprug Srećko tako da su joj prijatelji iz naselja Hrasno, pogotovo raja iz kafića “Vasarda”, u kojem se okupljaju navijači Želje, bili sve u životu.

– Imala je jedino psa Džeru. Nakon nesreće, nismo znali šta ćemo s njim pa smo se organizirali i udomili ga. Ko je znao teta Nadu, taj ju je i volio. Vjerujte mi, bila je zaštitni znak Hrasnog. Od jutros (jučer, op. a.) zovu me sa svih strana, pa i iz Njemačke, svi žele znati kad joj je sahrana i kako mogu pomoći – kaže Šečić.

Voljela bingo

Nada je tako imala povjerenje jedino u svoju raju, popularne “Manijake” s Grbavice.

– Razonoda su joj bili kladionica i igranje binga. Sjećam se kad je jednom došla i kaže mi da je dobila hiljadu maraka na bingu. Kaže: “Hajde sa mnom, Stripy, ima lopova.” Ma, bila je prava ona stara i fina gospođa, pravi mangup – zaključio je Mirza Šečić Stripy, prenosi Avaz.

Obavit će se obdukcija

Mirza Šečić rekao nam je da se ne zna tačan datum sahrane. Budući da je riječ o saobraćajnoj nesreći, morat će se obaviti i obdukcija, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima. Šečić kaže da mu je poznato da je teta Nada uplaćivala za grobno mjesto na groblju “Sveti Josip” pa nije isključeno da će tu i naći svoj smiraj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79