NAGRADNA IGRA: Osvoji nove zimske gume!

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam još jednu nagradnu igru za svoje vjerne čitatelje!

Nakon osježavajućih auto-mirisa te goriva za vaš automobil, vrijeme je da počastimo naše čitatelje sa najvećom nagradnom igrom do sada!

Osvoji set zimskih guma za svoj automobil!

U periodu od 15. novembra do 15. aprila naredne godine na teritoriji BiH zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete.

Nagradna igra je jednostavna. Sve što trebate jeste slijediti sljedeće korake:

  1. Pretplati se na naš Youtube kanal – bit.ly/2WCU18R
  2. Tagujte osobu kojoj želite pokloniti nove zimske gume te upišite koji je njegov ili njen automobil
  3. Podijeli i lajkaj objavu na Facebook-u!

Nagradna igra traje do 15.11. kada na snagu stupa obavezno korištenje zimske opreme, uključujući i nove zimske gume! Pobjednik je osoba koja je ispunila sva TRI koraka. Sretno svima!

Uđimo u zimu sa novim zimskim gumama!

*Zbog pojave lažnih nagradnih igara, obaviještavamo vas da je ovo jedina zvanična nagradna igra.”

Nagradu možete osvojiti na našoj Facebook stranici! Link ispod!

 

Podsjećamo, u skladu sa članom 228. Zakona, ako ovlaštena osoba zatekne vozilo koje se kreće bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kad je zimska oprema obavezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom i otkloni neispravnost, odnosno da upotrijebi zimsku opremu.

Ako vozač ne postupi po naređenju, ovlaštena osoba isključit će vozilo iz saobraćaja i oduzeti potvrdu o registraciji vozila.

Novčane kazne za neposjedovanje zimske i druge opreme su: 40 KM za vozača, 500 KM za poduzeća ili drugo pravno lice, 500 KM za fizičko lice koje samostalno obavlja djelatnost prijevoza.

U obaveznu zimsku opremu vozila spadaju i lanci za snijeg koje trebate imati u prtljažniku vašeg vozila. Razlog: U slučaju većih snježnih nanosa ili leda na cestama, zimske gume neće moći obezbjediti nesmetano kretanje vozila pa će biti neophodna pomoć lanaca.

Prilikom kupovine obratite pažnju da lanci za snijeg odgovaraju dimenzijama zimskih guma i izbjegavajte kupovinu jeftinih i neprovjerenih proizvoda.

Loši lanci donijet će više problema u vožnji nego koristi. Pucanje loših, jeftinih lanaca zaustavit će vozilo tamo gdje se najmanje nadate, da se ne pominju oštećenja mogu prouzrokovati na donjem podvozju vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79