Naida Karić, njen momak i prijatelji ostaju u pritvoru zbog paljevine automobila u Sarajevu

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Tužilaštva te odredio jednomjesečni pritvor Naidi Karić, Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, koji se terete za paljevinu u kojoj su izgorjela četiri automobila u sarajevskom naselju Dobrinja.

Kako nam je potvrđeno iz Suda, pritvor za sve četvero osumnjičenih određen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, kao i zbog opasnosti pod ponavljanjaa krivičnog djela.

Svima im se na teret stavljaju teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, izazivanje opće opasnosti, a Naidi Karić i krivično djelo podstrekavanje, piše Faktor.

Ona se, podsjećamo, tereti da je nakon svađe i sukoba sa Minom H. iz Sarajeva, nagovorila svog momka Murisa i Mujića i Jašarevića da joj zapale automobil “golf7”, što su oni i uradili.

Vatra se proširila na još tri vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments