Najavljeni protesti ugostitelja i pjevača ispred zgrade Vlade u 21h!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto najavio je potpuno zatvaranje Kantona Sarajevo od petka do ponedjeljka, u satima od 20h do 6h ujutro.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije zatvaramo Kanton Sarajevo, od petka u 20h do ponedeljka u 6h ujutro.”- izjavio je Edin Forto za Avaz.

Zbog odluke o zatvaranju Kantona Sarajevo, najavljeni su protesti ugostitelja i pjevača.

“Ovim potezom jačamo ekonomiju drugih entiteta, planina, Hercegovini, jer će ljudi iz Kantona Sarajevo ići da slave u druge gradove, a zarazu će donijeti u Sarajevo. Hvala Kanton Sarajevo, hvala Premijeru Forto. Najavljujemo proteste svaki dan, a naše jedino oružje će biti šerpe i domaća jaja” – izjavio je Denis Stojnić.

“Pozivamo sve da nam se pridruže u 21h ispred zgrade Vlade” – izjavio je Danijel Džafić.

ANKETA: Podržavate li lockdown preko vikenda u Kantonu Sarajevo?

Podsjećamo, posljednjih dana u Bosni i Hercegovini, a posebno u Sarajevu, zabilježeno je pogoršanje epidemiološke situacije. Broj osoba zaraženih korona virusom svakodnevno raste, a povećan je i broj smrtnih slučajeva.

Ugostitelj i MMA borac Denis Stojnić: Mi nećemo paliti zgradu, mi ćemo Kriznom štabu uručiti domaća jaja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79