Najbogatiji političar u Crnoj Gori: Počeo sa prodajom paradajza, danas ima milione

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević je prošle godine proglašen za najbogatijeg političara u Crnoj Gori, a srbijanski portal Nova uradio je intervjuu sa njim kako bi im ispričao šta on radi i kako je stekao bogatstvo.

On im je rekao da je prve pare zaradio od prodaje paradajza na pijaci još kada je imao pet godina te da je trudom, radom i upornošću tokom narednih decenija sam stigao do miliona. Tvrdi i da je recept jednostavan.

“U poslovima kojima se bavim, učestvuje cijela moja porodica i svako od nas zna koliko vrijedi”, rekao je Carević.

Na njegovoj “Farmi Carevića” nalazi se, kako on kaže, jedinstven projekat u regionu međutim navodno zbog političkog terora, odnosno jer je učestvovao u protestima za odbranu posjeda srpske crkve, ne može u potpunosti da ostvari planove. Zbog toga planira da tuži državu, ali i da se kandiduje za predsjednika Crne Gore.

Na zemlji na kojoj su rasle generacije Carevića, na vrhu brda, u selu Krimovica, danas se nalazi prava hacijenda – Farma Carevića. A tamo, nema šta nema! Krave, svinje, koze, jarići, ovce, kokoške, mangulice, ali i srne, jeleni, piše Nova.rs. Tu je i luksuzni restoran u čijoj hladovini se lako podnosi ljetnja vrućina, pogotovo uz miris morske soli, maslina i suhog mesa iz sušnice.

Proizvodnja hrane, stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, građevinske mašine, pekara, poslastičarnica, kamenolom samo su dio milionskog carstva na čijem je čelu Bato Carević.

“Ne stidim se onoga što imamo, a imamo mnogo i sve smo moja porodica i ja pošteno zaradili, velikim trudom i radom koji i danas ne prestaje. Nikada nismo dugovali za porez, niti bilo kome, bilo šta u ovoj državi. A ipak ‘dušebrižnicima’ smetam i država već pet godina odbija da na izda dozvole za posao koji radimo po zakonu”, bijesan je Carević.

Za sebe kaže da je u materijalnom smislu milioner, ali da je u duši – bilioner.

“Najveće moje blago je brojna i složna porodica, a po tome smo prepoznatljivi u Crnoj Gori. Pripadamo srpskom narodu i uvijek smo otvoreno branili i isticali ko smo i odakle smo, ali poštujemo i druge i nemamo problema ni sa kim. Moja parola je ‘Jako selo, jaka i država’, a snažna porodica dolazi sa sela. Zato i ulažemo sve u selo, u hranu, u zdrav razvoj djece. Naša porodica broji 30 članova i svako je ovdje našao svoje mjesto da doprinese i zaradi. Velika smo podrška jedni drugima”, rekao je Carević.

Sljedeće godine najavljuje i da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79