Najbolji sportista RS-a na suđenju za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

Darko Savić je danas kao svjedok tužilaštva potvrdio da je jutro nakon napada dovezao optuženog Marka Čolića u blizinu mjesta zločina “da nešto pogleda”

Nedeljko Dukić i Marko Čolić

FOTO: FACEBOOK

U Okružnom sudu Banja Luka danas je na suđenju za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, svjedočio Darko Savić, poznati kajakaš koji je izbaran za najboljeg sportistu u RS-u.

On je kao svjedok tužilaštva potvrdio da je jutro nakon napada dovezao optuženog Marka Čolića u blizinu mjesta zločina.

Ispričao je da ga je dovezao da “nešto pogleda”, te da nije znao povod, jer mu ovaj to nije objasnio.

Kazao je da Čolića poznaje godinama iz grada, te da ga je posljednjih mjeseci trenirao i spremao za meč koji je optuženi trebao imati krajem septembra.

– Tog 27. augusta sam svojim kombijem pokupio Čolića kod kafića i on mi je rekao da ga odvezem do “Napredovog” stadiona da nešto vidi. Poslije minute Čolić se vratio u kombi i otišli smo na stadion da treniramo. Kada se vratio u kombi, nije imao ništa u rukama – ispričao je Savić.

Vjeruje se da je tražio izgubljenu teleskopsku palicu kojom je Kovačević pretučen, a koju je pronašao žrtvin otac. Ispostavilo se da je Čolić na osnovu toga identifikovan i uhapšen, a na dršci palice je otkriven njegov DNK.

Kovačević nakon napada završio u bolnici

Savić je istakao da je on vrhunski sportista i da je tako vaspitan, da nikada ne bi nigdje odvezao Čolića da je znao za taj napad prenosi Fokus.

Sporni kombi je snimljen nadzornim kamerama s kuće u ulici Banović Strahinje, a snimak je danas prikazan u sudnici.

Ovom dokazu se protivio Čolićev branilac Gordan Jovišević, ali su njegovi prigovori odbijeni.

Čolić je optužen za pokušaj ubistva Kovačeviča ispred njegove zgrade 26. augusta prošle godine. Drugooptuženi u ovom krivičnom djelu Nedeljko Dukić je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79