Najcrnji dan u Srbiji od početka pandemije, od nedjelje nova pravila za ulazak u ovu zemlju

22.05.2020., Batrovci, Srbija - Vlada Srbije je donijela odluku o otvaranju granicnih prijlaza i slobodnom ulasku svih drzavljana u Republiku Srbiju, bez testa na koronavirus i dozvole komisije. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Od ponedjeljka popodne do danas su registrirana još 5884 slučaja infekcije medju 18 989 testiranih.

Na respiratorima je 312 pacijenata, a hospitalizirano je 9320.

Postotak smrtnosti je 0,88 posto.

Za ulazak od nedjelje potreban negativan PCR test

Ulazak u Srbiju biće dozvoljen samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a državljani Srbije koji ne posjeduju negativan PCR test, moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana.

Domaći državljani se mogu mogu testirati u Srbiji i ukoliko test bude negativan, neće više biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji.

Ovu mjeru danas je usvojila Vlada Srbije, na prijedlog Kriznog štaba i ona stupa na snagu u nedjelju, 20. decembra.

Nove mjere odnose se na ulazak kako domaćih, tako i stranih državljana u našu zemlju.

“Imajući u vidu novogodišnje i božićne praznike od kojih nas dijeli još malo vremena, očekuje se tradicionalno vijeća frekvencija ljudi na svim graničnim prelazima. U cilju sprečavanja širenja korona virusa, ranog otkrivanja zaraženih osoba i zaštite zdravlja svih Vlada je usvojila određene mjere”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Prema odluci vlade, cijena testiranja na lični zahtjev za strane državljane od danas iznosi 18.000 dinara, dok je za državljane Srbije cijena do kraja godine nepromijenjena i ona iznosi 6.000 dinara.

Od 1. januara 2021. godine, cena testiranja na lični zahtjev za domaće državljane iznosiće 9.000 dinara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79