Najnoviji detalji istrage: Belivuka obučavao snajperista koji je umješan u tri atantana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je snimak koji je pušten u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink. Na snimku se vidi čovjek koji obučava Veljka Belivuka pucanju iz snajpera.

“Ovo nije snajper koji je pronađen na stacionu, ovo je snajper koji je pripadao tom momku. Ovo je drugi snajper. I ovaj što ih je obučavao je ozbiljan čovjek, profesionalac”, prokomentarisao je Vučić.

Inače u pitanju je čovjek koji je prošao profesionalnu obuku, bivši pripadnik 63.padobranske brigade, piše Kurir.

“Što se tiče snajpera, koristi se za napade na lica do kojih nije lako da dođete. Postoje različite teorije koje sam ja dobijao u spisima ali svako to nije pripremano za nekog sličnog Šarcu ili nekom drugom, Oni to rade drugačije, pokazno”, istakao je predsednik Srbije.

Na pitanje voditeljice, kako je moguće da se čovjek koji je nosio snajper slobodno šetao Beogradom izjavio da to nije baš tako.

“Taj čovjek je bio sniman i nadziran”, pojasnio je predsjednik Srbije.

U pitanju je Nebojša Janković, bivši policajac i pripadnik 63. Padobranske brigade je muškarac koji se sa Belivukom zvanim u šumi vežbao pucanje iz snajpera, saopštio je večeras predsjednik Srbije.

On je ispričao da je Janković snimljen kako sa oružjem ide kroz grad. U emisiji je ekskluzivno objavljen i snimak razgovora Jankovića i Velje Nevolje u šumi gdje mu je bivši policajac pokazivao kako se puca iz snajpera.

Vučić je takođe rekao da su Aleksandar Vulin i Bata Gašić brinuli za njega tokom otvaranja spomenika.

“Rekao sam da neću da nosim pancir. Nikada neću nositi pancir”, naglasio je Aleksandar Vučić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79