Najnoviji detalji likvidacije: Krunić pogođen hicima kroz prednju šajbu pancirnim mecima u glavu, ranjeni Goran Ilić se borio

Likvidatori su Slavišu Krunića, biznismena likvidiranog kod Banje Luke, danima pratili prije nego što su se odlučili za napad, tvrdi na svom blogu novinar Slobodan Vasković koji je došao do saznanja o samim detaljima likvidacije koje je šokiralo cijelu BiH.

Do njegove kuće moglo se stići na dva načina, ali on je uvijek korisitio put na kojem je i organizovana sačekuša. Atentatori su automobilu prišli na krivini na kojoj je automobil morao usporiti.

Likvidatori su, piše Vasković pozivajući se na svoje izvore, automobilu u kojem su bili Slaviša Krunić, Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić prišli sa desne strane – one na kojoj je sjedio Krunić. Nakon toga jedan je krenuo ka vozilu direktno, a drugi ostao na desnoj strani.

– Jedan od likvidatora je išao direkno na Krunića, dok je drugi ciljao u pratioca. Krunić je pogođen kroz prednju šajbu i to sa dva direktna hica u glavu. Riječ je o pancirnim mecima. Krunića je, po svemu sudeći, likvidirao Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu. Krunić je na mjestu napada podlegao. Nije poznato ko je od ostalih osoba koje su lišene slobode i osumnjičenih za likvidaciju likvidirao Žarka Pavlovića, koji je, takođe, pogođen u glavu – kaže Vaskovićev izvor.

Đukanović je, navodi Vasković na svom blogu, sa sobom odnio i pušku likvidiranog napadača Željka Kovačevića.

– Pokupio je pušku nakon što je Kovačević smrtno pogođen i odnio je sa sobom – navodi izvor.

On dalje kaže da je vozač Goran Ilić uspio da se spase tako što je pokazao izvanrednu hrabrost i sposobnost snalaženja u izuzetno teškoj situaciji: sa nekoliko prostrelnih rana borio se i uspio je da preživi.

Krunić je, prije dolaska kući, sjedio u obližnjoj kafani, a sat i po prije njegovog polaska, vozača je poslao do kuće, ali zločinci tada nisu reagovali.

To znači da je neko od njih ili njihovih saradnika sve vrijeme posmatrao i pratio Krunića dok je bio sa društvom u kafani, a kada je krenuo, dojavio je likvidatorima.

Nema nikakve dileme da je likvidacija Krunića naručeno, ali se još uvijek ne zna ko je naredio likvidaciju.

Policija je, prema istim tvrdnjama, u potragu za likvidatorima krenula nekoliko časova nakon likvidacije.

Krunić i Pavlović likvidirani su 22. marta 2019. oko 22 časa i 30 minuta.

Tokom dana kod Dervente je zaustavljeno vozilo u kojem se nalazio Đukanović, koji u tom trenutku nije bio osumnjičen za likvidaciju. Nakon kontrole, Đukanović je pušten, a vozio je, kako se navodi, Golf 7.

Slobode lišeni su, zbog sumnje da su izvršili višestruku likvidaciju i ranjavanje, Goran Milanović i Emilio Baldo. Takođe su lišeni slobode i braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79