Najstariji član tima ima 23 godine, a imaju svoje IT proizvode

Omer Karačić, osnivač firme “Consulate of Tech Solutions” (CoTS), predstavlja mladu i ambicioznu generaciju programera u Bosni i Hercegovini koja se hrabro upušta u svijet inovacija i razvoja novih IT proizvoda. Iako su članovi njegovog tima mlađi od 23 godine, brzo su postali prepoznatljivo ime u svijetu IT industrije.

Priča CoTS-a počela je kao ambiciozan projekt koji je kombinovao kreativnost i tehničku stručnost. Omer je započeo svoju programersku avanturu s samo 12 godina, a zajedno sa svojim timom, uspio je osigurati prve klijente izvan Bosne i Hercegovine. Nakon uspješnih početaka, tim CoTS-a stekao je povjerenje brojnih klijenata širom svijeta.

Ono što izdvaja CoTS od drugih kompanija jest njihova sposobnost da razvijaju inovativna rješenja za različite izazove u industriji, posebno za brokere u transportu. Njihova rješenja već se koriste na evropskom i američkom tržištu te kontinuirano rastu.

Zahvaljujući projektu “Diaspora Invest” USAID-a, Omer i njegov tim dobili su mentorstvo i obuku od strane stručnjaka za B2B prodaju i komunikaciju s klijentima. To je dodatno osnažilo njihovu sposobnost da uspješno komuniciraju s klijentima i razvijaju svoj posao.

Omer Karačić vjeruje u ogroman potencijal IT industrije u Bosni i Hercegovini i želi pokazati da se u zemlji može uspješno razvijati IT kompanija. Njegova vizija uključuje razvoj vlastitih proizvoda i aplikacija te ozbiljnu komunikaciju s klijentima širom svijeta. Njegova priča inspirira mlade ljude da se upuste u svijet IT-a i doprinesu rastu ove industrije u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79