Najteži dio posla je kad te nazove u četiri sata ujutro nadrogiran i kaže ti ‘Đe si, šta ima?’

Ističe da koliko imaš prijatelja toliko imaš i klijenata, a kada uđeš u krug podzemlja, odatle nema izlaza.

Koliko imaš prijatelja toliko imaš i klijenata – s osmijehom na licu prokomentirao je na početku intervjua Omar Mehmedbašić, sada poznati sarajevski advokat s armijom klijenata, a nekada frontmen popularnog benda, kojeg karakteriziraju razbarušena duga kosa, odjeća drečavih boja i vječita žurba da stigne na ročište često s limenkom energetskog pića u ruci.

Vaš broj u mobitelu imaju i sitni lopovi i ozbiljniji mafijaši.

– Mnogi ga znaju i napamet. Shvatili su da mi nije teško doći u policijsku stanicu u tri ujutro. A i ja sam nemiran, volim pobjeći iz kuće u svako doba. Veoma je bitan taj dolazak advokata u stanicu. To je nešto što mali broj branilaca radi. Na taj način dajem klijentima nešto što drugi advokati ne rade.

– Imamo taj familijarni odnos. Kada uđeš u taj krug podzemlja, odatle nema izlaza. Ne možeš se praviti da ne poznaješ frajera kojeg si branio prije pet godina. Ili, recimo, kada te nazove u četiri sata ujutro nadrogiran i kaže ti đe si, šta ima. To je onaj najteži dio našeg posla. Stalno si nečiji drug. Ima advokata koji neće da imaju posla s ljudima koji su pod narkoticima i koji su teško ukrotivi jer ti te ljude srećeš i van suda i vjeruj mi da to nije samo reći dobar dan i prođeš. To su ljudi koji se vraćaju kriminalu i stalno su u nekim problemima.

Većina Vaših klijenata su “uživaoci” turbofolka.

– Ma nemam ništa protiv tih ljudi, jednostavno ne slušam tu vrstu muzike. Čak sam im i radio ozvučenja na koncertima. Tu sam upoznao kompletnu bh. “vruću” scenu, od obojice Ćela do Mirse Švicarca. Često sam govorio – kome sviram na svadbi razvod mu je besplatan.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments