Najtraženiji kriminalac Srbije hapšen je i u Bosni i Hercegovini

Filip Korać, označen je kao desna ruka Luke Bojovića, a za njim je raspisana crvena potjernica nakon što je policija Srbije uhapsila više od 150 osoba zbog sumnji da su povezane s organizovanim kriminalom.

Među uhapšenim nije bilo Koraća, a potjernica je raspisana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju.

Korać je nakon što je 2012. godine u Valenciji uhapšen Luka Bojović preuzeo njegove poslove u Beogradu i Srbiji, a sumnjiči se da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u Srbiji. On je trebao da bude priveden u akciji MUP-a Srbije, ali je uspio pobjeći, prenosi Radiosarajevo.

Dovodio se u vezu sa ubistvom Davorina Baltića koji je član kavačkog klana, a početkom prošle godine zbog brojnih sukoba škaljarskog i kavačkog klana pobjegao je u Južnu Ameriku.

Korać je 2016. godine uhapšen u Bosni i Hercegovine i to zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Čede Đokića u Zvorniku. Korać je uhapšen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice oko 20 sati, a ubistvo je počinjeno ujutro u osam sati i 40 minuta.

On je čekao na mjestu na kojem je Drina najuža i mirna, a vjeruje se kako je Korać čekao vezu i prebacivanje za Srbiju. Međutim policija nije imala niti jedan dokaz da je Korać ubio Đokića. Podsjetimo, Đokić je likvidiran s dva hica iz snajepra dok je na balkonu zgrade u Zvorniku pio kafu sa suprugom. Od ranije je poznat policiji pa se sumnja da je riječ o mafijaškom obračunu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79