Najveća zastava Crne Gore se pocijepala prilikom podizanja

U Cetinju je danas povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, podignuta najveća crnogorska zastava, ali se tom prilikom pocijepala.

Peh koji se dogodio je zabilježen na snimcima koji su se brzo proširili društvenim mrežama.

Zastava je površine 5.000 kvadratnih metara i težine 700 kilograma, a napravila ju je bosanskohercegovačka firma “Laser” iz Ljubuškog.

Projekat je, kako je ranije objavljeno, koštao 16.000 eura a novac za šivenje donirali su građani Crne Gore putem Viber grupe “Crnogorska zastava“.

Kako se vidi na snimcima, zastava je prilikom podizanja zapela za stub zbog čega se pocijepala.

Prije nekoliko dana, Igor Damjanović, pokretač ove inicijative, rekao je za RSE da je “Ideja došla dok je čitao crnogorske portale i društvene mreže kako bi trebalo svi pod jednu zastavu da stanu.

“I onda sam se usudio prvo da pomislim da radimo jedan tako veliki projekat i da konačno, ne mislim bukvalno, nego figurativno da stanemo svi pod jednu istu zastavu od 5.000 kvadrata”, kazao je Damjanović.

Međutim, figurativno ili ne, prilikom postavljanja zastave, ista se poderala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79