Najveće narodno veselje u BiH: Korida na Čevljanovićima će se ipak održati

U subotu, 27. jula, još se pripremaju aktivnosti, ali bit će sadržaja, a centralna manifestacija bit će u nedjelju, 28. jula, rekao Gljiva.

Ovogodišnja korida na Čevljanovićima ipak će se održati. Iako je prethodnih dana bilo nesuglasica s mještanima, organizatori su nam potvrdili da je sve dogovoreno s predstavnicima mjesne zajednice.

Jedan od organizatora ove manifestacije Besim Gljiva potvrdio je za “Avaz” da će se korida održati 27. i 28. jula.

– U subotu, 27. jula, još se pripremaju neke aktivnosti, ali bit će sadržaja kao što je turnir u nogometu i proba borbe bikova, a centralna manifestacija bit će u nedjelju, 28. jula – rekao je Gljiva.

Pojedini mještani i članovi Savjeta Mjesne zajednice Gajevi prijetili su da će onemogućiti održavanje koride ukoliko se ne ispune njihovi uvjeti. Gljiva ističe da je nakon sastanka dogovorena saradnja.

– Isticali su da se stvaraju velike gužve, da se ometa normalno funkcioniranje saobraćaja, da se angažira malo veći broj redara s područja mjesne zajednice. Kada smo uvidjeli da bi moglo doći do većih nesuglasica, organizirali smo sastanak i postigli smo dogovor da to sve ide kao što je bilo i ranije. Predstavnicima MZ smo ispunili neke zahtjeve koji su bili opravdani – ističe Gljiva.

Rekao je i da je dogovoreno da se eventualni ostvareni prihod podijeli između Mjesne zajednice i organizatora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments