Nakon 22 godine Sarajlija pronađen i optužen za ubistvo na Palama

Nikodin Komadara iz Sarajeva, zvani Nidžo, nakon 22 godine skrivanja je optužen za ubistvo Željka Minića, konduktera “Romanija prevoza”, koje se desilo u Palama.

Protiv njega je zbog krivičnog djela ubistvo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon sprovedene istrage podiglo optužnicu, koju je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, pišu Nezavisne.

Ubistvo se desilo 3. juna 1999. godine oko 12:20 na autobuskoj stanici u Palama. Minić je tada pogođen sa više metaka iz pištolja u glavu i grudni koš, dok je izvršilac krivičnog djela pobjegao i godinama je bio nedostupan istražnim organima.

“Pogodio ga je pritom u predio glave, grudnog koša i trbuha, nanijevši mu na taj način prostrelnu ranu grudnog koša i trbuha, sa ulaznim otvorom projektila ispod lijeve lopatice, i izlaznom ranom u predjelu desne strane bočno ispod bubrežne lože, kao i ustrelnu ranu glave sa ispadanjem mozgovine i krvarenjem iz lijevog uha, usljed čega je Ž.M. istog dana preminuo u Opštoj bolnici Kasindo”, navodi se u optužnici.

Kako je Nidžo iz Sarajeva nakon 22 godine optužen za ubistvo konduktera na Palama

Komadara, koji je bio jedan od najtraženijih bjegunaca iz BiH, uhapšen je početkom godine u Moskvi na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana 2003. godine. Prilikom hapšenja, Komadara je imao falsifikovane putne isprave, izdate na drugo ime, koje su mu pomogle da se skriva više od dvije decenije.

Na zahtjev pravosudnih organa, Rusija je 28. januara ove godine Komadaru izručila u BiH, te mu je određen pritvor.

Komadari je, također, zatražena, a potom i određena mjera produženja pritvora do izricanja prvostepene presude.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79