Nakon apela majke da su joj djeca žrtve očevog zlostavljanja: Obustavljena istraga za bludne radnje

O slučaju koji je na noge digao mostarsku javnost, a nakon apela jedne majke koja tvrdi da su joj djeca žrtve očevog zlostavljanja, između ostalog i seksualnog, danas su se, kako su to i najavili, oglasili iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, u kojem se vodio postupak.

– Vezano za protestnu šetnju građana koja je održana u petak, 1. marta, u Mostaru, a povodom događaja o kojem se posljednjih dana plasiraju različite vijesti u medijima, iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru saopćavamo da je u navedenom predmetu donesena naredba o obustavi istrage za krivično djelo bludne radnje, jer je nakon provedene istrage utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno navedeno krivično djelo – saopćili su iz Tužilaštva HNK.

Iz ove pravosudne institucije istakli su da su odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom krivičnom djelu poduzeli sve procesne radnje, „uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog, timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja svih učesnika u postupku te su kod nadležnog suda pravovremeno ishodovane mjere zabrane približavanja osumnjičenoj osobi prema oštećenima“.

– S obzirom na to da su u navedenom postupku bila uključena i djeca, shodno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima, u krivičnom postupku FBiH ne možemo izlaziti s detaljnijim informacijama. Naglašavamo da je Tužilaštvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama – iznijeli su iz Tužilaštva HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79