Nakon drame u Banjaluci: Odlomljena grana uklonjena iz gradskog parka, povrijeđeni van životne opasnosti

Tri lica, koja su se našla na mjestu na kojem se odlomila grana stabla u Parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci, pregledana su sinoć i medicinski zbrinuta, a prema informacijama sva lica su van životne opasnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nadležne službe Grada i preduzeće angažovano za uklanjanje polomljenih stabala su ubrzo po dojavi izašle na teren i uklonile granu.

Grad Banja Luka izražava žaljenje zbog slučaja, u kojem su se zatekli građani, te napominjemo da će Grad preduzeti sve aktivnosti, kako bi se mogućnost dešavanja ovakvih situacija u budućnosti svela na minimum.

Grana pala na igralište u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”: “Djeca su se razbježala”

Kako su kazali u Odjeljenju, stablo lipe sa kojeg se odlomila grana je fiziološki zdravo bez vidljivih oštećenja, a isto je obuhvaćeno studijom urađenom od strane IRPC-a Šuma RS, u kojoj je stablo označeno kao zdravo bez propisanih mjera sanacije.

Po navedenoj studiji stablo lipe koje se nalazilo pored ovog je uklonjeno u toku prošle godine iz bezbjednosnih razloga – kazali su u Odjeljenju.

Opredjeljenje Gradske uprave u narednom periodu biće izrada katastra zelenih površina koja će uključiti i izradu studija sa prijedlozima mjera na stablima javnog zelenila.

Takođe, kao i ranijih godina, u periodu mirovanja vegetacije biće orezan veći broj stabala pogotovo na lokacijama gdje se okupljaju i igraju djeca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79