Nakon duže pauze nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić

Suđenje Alisi Ramić, njenom ocu Zijadu Mutapu, policajcima Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te uposleniku hotela Crystal Muameru Ožegoviću bit će nastavljeno u četvrtak 16. decembra.

Njima se sudi zbog prikrivanja dokaza u slučaju Dženana Memića, koji je stradao u februaru 2016. godine piše Crna-Hronika

Alisa Mutap se, podsjetimo, porodila u novembru zbog čega je suđenje određeni period bilo na čekanju.

Na posljednjem ročištu održanom u oktobru saslušan je prvi svjedok Tužilaštva Dženanov otac Muriz Memić. On je tada u sudnici odgovarao na pitanja tužilaca, a prema ranijim najavama, očekuje se da ga u četvrtak unakrsno ispitaju advokati optuženih.

Svjedočenje Muriza Memića je, podsjetimo, bilo jako potresno. On se prisjetio momenata kada je saznao da je Dženan u bolnici, teško povrijeđen, te kobnog poziva koji je uslijedio sedam dana nakon toga.

Također, Muriz je govorio i o susretima sa porodicom Mutap, ali i tadašnjom glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Dalidom Burzić koja mu je na jednom od prvih sastanaka rekla da “ona ne da Alisu i da on njega nije htio likvidirati”. Iako se istraga isprva vodila kao ubistvo, kasnije je prekvalifikovana u tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom zbog čega se sudilo Ljubi i Bekriji Seferoviću.

Međutim, Vrhovni sud FBiH je svojom presudom od 27. jula ove godine stavio tačku na to: “Nijedan od nalaza nije potvrdio van razumne sumnje da se događaj dogodio onako kako je to opisano u optužnici”.

Seferoviću su pravomoćno oslobođeni optužbe za saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala Dženanovu smrt.

Vrhovni sud FBiH je svojom presudom rekao ono što porodica Memić i njihov advokat Ifet Feraget govore od početka: saobraćajne nesreće nije bilo.
S obzirom na oslobađajuću presudu Vrhovnog suda FBiH očekuje se nova istraga o smrti Dženana Memića, a koju bi, prema ranijem pisanju medija, trebalo otvoriti Tužilaštvo BiH.

To bi navodno trebala biti istraga o likvidaciji Dženana Memića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79