Nakon dužeg vremena iz Njemačke stižu “ohrabrujuće vijesti” u vezi koronavirusa

Institut “Robert Koch” saopštio je da je u proteklom danu zabilježeno 22.609 novih slučajeva COVID-19 i 251 smrtni slučaj

Njemačka agencija za kontrolu bolesti saopštila je da je situacija s koronavirusom u zemlji i dalje ozbiljna, ali da postoje znakovi da mjere “zaključavanja” usporavaju širenje virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut “Robert Koch” saopštio je da je u proteklom danu zabilježeno 22.609 novih slučajeva COVID-19 i 251 smrtni slučaj.

Ute Rexroth, dužnosnik Instituta, rekao je da je opao takozvani reprodukcijski broj koji odražava koliko je ljudi zaraženo od svakog pozitivnog slučaja.

Njemačka je uvela stroga ograničenja početkom novembra, zatvarajući restorane, barove i teretane, pri čemu su prodavnice i škole ostale otvorene.

Lothar Wieler, šef Instituta “Robert Koch”, rekao je da je situacija u Njemačkoj još uvijek “vrlo, vrlo ozbiljna” i da postoji rizik da će bolnice biti prepune zbog velikog broja slučajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79