Nakon hapšenja Alise Mutap: Memići traže sastanak s glavnom tužiteljicom Sarajlijom

Porodica ubijenog mladića Dženana Memića danas će još jednom predati zahtjev za sastanak glavnoj kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji.

– Danas ćemo posljednji put predati zahtjev za sastanak glavnoj kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji. Ovo posebno naglašavamo, jer smatramo da je samo fer i korektno od nas, da joj pružimo jos jednu šansu. Ipak, Tužilaštvo KS je preuzela u kasnijoj fazi našeg slučaja.

Obraćali smo joj se već nekoliko puta, međutim nikada nismo pozvani na sastanak.

Svima smo redovno davali šanse od početka. Godinama su nas mnogi od njih ignorisali, valjda misleći da su nedodirljivi. Navikli tako.

Sada nam se neki javljaju sami od sebe, mole, traže od nas, a drugi mole i traže od Suda BiH. Kasno je, previse kasno. Sada nam više ne trebaju. Dženana ne halalimo – navela je porodica Memić u grupi “Pravda za Dženana Memića”.

Građani su se u 12 sati okupili ispred Tužilaštva i mirnim protestom podržali porodicu Memić.

Muriz Memić i Ifet Feraget prije obraćanja ušli su u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, gdje su predali zahtjev za sastanak sa glavnom Tužiteljicom Sabinom Sarajlijom.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79