Nakon hapšenja USKOK-a: Direktor optužen za mito ne želi da ode sa HRT-a

Generalni direktor Hrvatske radio-televizije (HRT) Kazimir Bačić, koji uhapšen zbog korupcije, osporavaće pravnim putem odluku Nadzornog odbora HRT-a o pokretanju postupka za njegovo razrješenje, jer smatra da je nezakonita, potvrdio je njegov advokat.

“Preduzećemo upravne i ustavne korake kako bi osporili nezakonitu odluku Nadzornog odbora radi zaštite Bačićevog radnopravnog statusa. Smijenjen je sa nepostojećom osnovom”, rekao je Bačićev avokat.

Bačićevi advokati ukazuju na presumpciju nevinosti, kao i na činjenicu da im klijent još nije ni optužen.

Hrvatski mediji prenose da je u Zakon o HRT-u u ponuđenoj paleti razloga za smjenu teško naći odredbu primjenjivu u Bačićevom slučaju.

Parlamentarni odbor razriješio je Bačića sa funkcije generalnog direktora HRT-a, a tu odluku treba da potvrdi i Hrvatski sabor.

Bačić se sumnjiči da je u ime privrednika Milana Lončarića pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 evra mita za posredovanje u projektu.

Za svoju ulogu je kao nagradu dobio stan vrijedan više od milion kuna u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.

Nakon hapšenja u akciji USKOKA, Bačiću je određen jednomjesečni pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79